Velkommen til Fars opskriftservice...
Jeg tror du kan finde lidt mandfolke opskrifter her..
Fars braiserede svineskank med saurkraut.
Det skal du bruge:
Svineskank - 1 pr. person.
Salt og Peber
3 dl. bouillion kogt på gris
1 - 2 Porter
1 Groftskåren gulerod
1 Gulerod i fine tern
1 Groftskåret løg
1 Finthakket løg
2 laurbærblade
5-8 Hele peberkorn
1 - 2 Dåse r saurkraut
Skanken sættes over over i en gryde sammen med porter, bouillon, groftskåren gulerod, laurbærblad, peberkorn og grofskåret løg. Koges under låg ca. 45 min.
Skanken tages op og lægges i et ildfast fad sammen med de andre ingredienser, som den blev kogt med. Skanken Braiseres i ovnen ved 180 grader i ca. en time.
De fintskårne gulerødder og løg varmes op sammen med saurkrauten i en gryde og smages til med kommen, salt og peber.
Væden fra skanken hældes i en gryde og tilsættes lidt fløde ++ og tilsmages med lidt mere porter, salt og peber. Brug maizena til at jævne sovsen med.
Server skanken med kartofler, saurkraut og sovs.
Der drikkes ØL til i rigelige mængder.
Kærligst
Far
|
Fars grønkålssalat.
Det skal du bruge:
1/4 Fintskåret rødkål
8 Blade frisk fintrevet grønkål
6 Friske bådskårne figner
1 Hel Revet appelsinskal
Saften af 1 hel appelsin
1/2 Revet citronskal
Saften af en 1/2 citron.
Akacie-honnong
Grønkål og rødkål blandes godt. Riv appelsin- og citronskallen over og bland det i kålen. Pres appelsinen og citron. Hæld saften over. smag til med Akacie-honningen og tilsæt de friske både af figner.
Salaten er velegnet til næsten alle former for jule- og nytårsmad.
Jeg kan kun sige: P R Ø V DET
kærligst
Far |
Du ku` prøve!
Fars Varme Kartoffelsalat.
Til 4 prs.
Omkring 1 kg. skrællede faste kogte kartofler
30g margarine / smør
1 stort hakket løg
1 sps. mel
8-10 bl. peberkorn
3-4 dl. fløde eller mælk
evt. 2 æggeblommer
Salt - Peber - Sukker- Eddike og lidt revet citronskal
Kartoflerne skæres i skiver
Løget svitses i margarinen uden at tage farve, Peberkornene tilsættes og svitses med. Melet drysses over før fløde/mælk piskes i og koger med melet i ca. 5 min. Det hele smages til med: Eddike, sukker, citronska, salt og peber. Kartoflerne vendes forsigtigt i sovsen. Nu kan sovsen evt. legeres med 2 æggeblommer.
Serveres straks herefter med:
Røde pølser, stegte pølser, stegt medister, frikadeller, hamburgryg eller skinke.
uhm... det smager hvis du har gjort dig umage og brugt den tid det tager når man laver god mad
|